Esthetiek blijft subjectief, maar dagelijks leefcomfort niet

De keuken is een leefruimte geworden. Een ontmoetingsplaats voor het gezin, maar steeds ook meer voor vrienden en familie. De ruimte moet dus aan totaal andere eisen voldoen want het gebruik varieert doorheen de dag en is bij velen anders tijdens de week en in het weekend.


Afhankelijk van de klantwensen, noden, grootte van de ruimte en complexiteit worden de leef comfort criteria vastgelegd. Dan pas kan de ontwerpfase, samen met de klant worden aangevat.

Bij Fraeye living onderscheiden we verschillende belangrijke categorieën. Hier een greep uit de lijst:

  • • Gezinssamenstelling en interessegebieden
  • • Grootte van de ruimtes en combinatie van leef functies
  • • Ritme variaties doorheen de week en weekend


In dit artikel gaan we verder in op de ritme variaties.

In onze markt wordt daar te weinig aandacht aan besteed en blijft de focus beperkt tot het ontwerp en esthetische. Daardoor houden mensen bij hun beslissing onvoldoende rekening met leef comfort. Het gevolg zijn ontwerpfouten die dagelijkse ergernissen met zich meebrengen en waar achteraf niets meer aan kan veranderend worden.

Bovendien is het best mogelijk dat het gebruik van een leefruimte zal veranderen in de tijd. Kinderen al dan niet het huis uit of enkel in het weekend nog thuis. Of zelf meer tijd thuis doorbrengen…. Ook daar moet aan gedacht worden tijdens de ontwerpfase.

Bij een aantal van onze klanten is het ontbijt tijdens de week eerder individueel. Bij een recente klant wenst de man zo snel mogelijk en rechtstaand te eten. Hij zit al een ganse dag op kantoor. In het weekend zijn de 2 kinderen thuis van de studies, en wordt voor een langere periode het rechtstaande deel in de keuken gebruikt om samen te aperitieven tijdens het koken.

Alles vertrekt dus vanuit de individuele woonbeleving en evolutie.

Het resultaat is een inrichting die ontworpen is om je echt thuis te voelen op elk moment.

Bij Fraeye noemen we dat Designed for Living. Deze aanpak stelt ons in staat om niet alleen te voldoen aan de wensen van de klant, maar ook rekening te houden met alle facetten waar klanten spontaan niet aan denken, maar die daarom niet minder belangrijk zijn. Integendeel!

Uw woonomgeving en wensen zijn onze uitdaging. Boek daarom nu een afspraak met éen van onze specialisten.


Boek nu uw afspraak


Deel deze blogpost via
Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van nieuwe trends, realisaties en woonbeleving

Terug naar boven