Woonbeleving is veel meer dan esthetiek

We zijn allemaal uniek, en verdienen daarom een omgeving die afgestemd is op onze levensstijl. Wie we zijn, wat we doen, waar onze ambities liggen en wat we belangrijk vinden zijn elementen waar rekening dient mee gehouden te worden bij de invulling van een interieuropdracht.

De oplossing is niet vertrekken vanuit de ruimte, maar vanuit de woonbeleving en verwachte evolutie.
Dit vergt veel inlevingsvermogen van de ontwerpers alsook een manier van werken die doorgetrokken wordt naar de productie én de montageteams. Alleen dan kan worden opgeleverd waar u van droomt.
Woonbeleving draagt dus veel breder dan enkel een focus op functies, materialen en afwerking.
Hieronder geven we een aantal concrete voorbeelden van ‘designed for living’ realisaties die kunnen inspireren.De nood aan een goed geïntegreerde home-office wordt steeds belangrijker. Tal van klanten voelden de nood om vrije tijd en werken functioneel te scheiden. Dit is nodig voor een thuisgevoel zonder werk en omgekeerd. Dit vergt een andere aanpak vanaf de eerste ontwerplijn die wordt getekend.
Het is de bedoeling dat kinderen in de leefomgeving kunnen blijven en dat diezelfde home - office op andere momenten kan gebruikt worden zonder in te boeten op werkcomfort.
Na gebruik kan de home – office op verzorgde wijze afgesloten worden, om onopgemerkt te verdwijnen in de woonomgeving en ontstaat visuele rust.Meer rust aan tafel, en minder heen en weer lopen in de keuken, zorgen voor dagelijkse gezelligheid als norm. De oplossingen zijn beschikbaar, bijvoorbeeld:

o Een kleine koelkast dicht bij het eetgedeelte. Dit geeft organisatie aan de tafel, en zorgt voor vlotte dagelijkse werking rondom de eettafel.

o Bestek lade niet meer op traditionele plaats maar vlak naast de eettafel waar enkel het dagelijks servies en of bestek gesorteerd wordt.Grotere open ruimtes vragen grotere deurvlakken om strakke architectuur tot uitdrukking te brengen. Dus ook meubeldeuren volgen deze evolutie. Met zwaardere deuren als gevolg. We ontwikkelden een zeer stabiele, en lichte deurkern als basis voor tijdloze architectuur. Deze lichte kern deur is een noodzaak om niet alleen esthetisch maar ook ergonomisch het dagelijkse leef comfort te verhogen.Klanten die dagelijks vers koken als basis voor een gezonde levensstijl, vragen een andere organisatie dan klanten die tijdens de week maaltijden opwarmen. Optimale organisatie en functionaliteit, aangevuld door bijhorende indelingen in de leefkeuken. Concrete voorbeelden hiervan zijn aangepaste ladesystemen, met kleur en vorm volgens gebruik. Of functionele trays, waarmee men heel snel de tafel kan dekken, en afruimen. Of wat denk je van uw kookeiland in een oogwenk transformeren in een gezellig aperitief moment met z’n allen.
Elke klant vergt een unieke aanpak


Uw leven is uniek, alsook uw leefomgeving.

Daarom willen we U graag ontmoetenDeel deze blogpost via
Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van nieuwe trends, realisaties en woonbeleving

Terug naar boven